Razlike med pametnim televizotjem (smart tv) in iptv box-om

Se ukvarjate z vprašanjem IPTV box vs smart TV?

Pogosto nas sprašujejo, ali naj tisti, ki se ukvarjajo s polaganjem kablov, kupijo pametne televizorje ali pretočne sprejemnike (t.i. iptv box). Odgovor je več plasten, še posebej pri pregledovanju vseh možnosti; ne samo, da je na voljo veliko set-top boxov, temveč tudi veliko pametnih TV znamk, ki jih je treba upoštevati.

Če ste zadovoljni s televizorjem, ki ga trenutno imate, ni razloga za nakup novega televizorja samo zato, da bi imeli dostop do aplikacij za pretakanje, ker lahko to naredijo sprejemniki (STB). S ceno, ki se zdi, da povprečno okoli 100 $, STBs so veliko cenejša možnost kot pametni televizorji. Če že imate odličen televizor visoke ločljivosti, zakaj plačati za nov televizor, ko je ta, ki ga imate, delal dobro za vas?

Če ste kljub temu na trgu za novo televizijo, obstaja več argumentov za in proti nakupu pametnega televizorja. Ne pozabite, da bo večina dobrih televizorjev, ki se danes prodajajo, imela vsaj nekaj vgrajenih pametnih televizijskih funkcij. Upoštevati je treba nekaj stvari, ki vam lahko pomagajo pri odločanju o nakupu pametnega televizorja ali, če ne želite boljše besede, »neumnega« televizorja z ločenim STB.

IPTV box vs smart TV

IPTV box vs smart TV  – Aplikacije

Pametni televizorji ponujajo številne aplikacije, kot so Pandora, AccuWeather in Netflix, vendar pogosto še vedno ne dosegajo tistega, kar ponujajo druge večje set-top naprave glede na količino in raznolikost aplikacij. Na srečo se številni proizvajalci pametnih televizorjev združujejo z Roku in Android TV, da bi sprostili televizorje z vgrajeno programsko opremo Roku ali Android TV – ne potrebuje nobenega polja.

Torej, če res želite novo pametno televizijo, se prepričajte, da je ta opremljena z vgrajeno programsko opremo Roku ali Android TV. Na splošno se želite izogniti televizorjem z lastniškimi pametnimi vmesniki TV.

Stroški pri pametnih televizorjih in iptv box-ih

 

Če želite kupiti kakovosten pametni televizor, na današnjem trgu iščete začetno ceno približno 600 evrov. Lahko kupite zelo lepo pametno televizijo za manj kot 100 $. Če boste ujeli dobro prodajo, boste morda celo našli televizor za manj kot 50 $. Če je strošek glavni odločilni dejavnik, je najbrž pot do “neumnega” TV + STB ali pretočnega predvajalnika.

Kako dolgo pričakujete, da bo televizor trajal? Z napredovanjem tehnologije se lahko zgodi, da vaš televizor zaostaja za krivuljo, preden se začne razpadati. Primerjava nakupov je vedno dobra ideja, preden naredite velik nakup.

Da bi se izognili napredovanju tehnologije pred svojim časom, vam svetujemo, da se izognete lastnim pametnim televizorjem. Pod lastništvom mislimo na televizorje, katerih operacijski sistem je izdelal proizvajalec televizije in ne uveljavljen operacijski sistem. Lastniške televizije pogosto ne dobijo najnovejših in najboljših aplikacij in posodobitev iz več razlogov. Prav tako so hitreje zastareli, vsaj anekdotično govoreči. Če se odločite za nakup pametnega televizorja, bi bil vaš najboljši nakup en operacijski sistem enega od pametnih televizorjev (v bistvu, Roku, Apple ali Android TV).

Namenska IPTV box naprava je veliko bolj verjetno posodobljena, ker je njen proizvajalec tudi podjetje, ki izdeluje svoj operacijski sistem. Če želite vedno imeti najnovejšo in največjo, je set top box bistveno lažje (in ceneje) zamenjati kot TV.

Če vaš pametni televizijski program preneha z delom ali nima najnovejših različic aplikacij, lahko vedno vključite drug set-top box. 

Če potrebujete nov televizor, pojdite in kupite pametni televizor, če ga želite. Pravzaprav se je danes težko izogniti nakupu pametne televizije. Tudi če vam pametne televizijske funkcije novega televizorja ne bodo všeč, lahko kasneje kasneje dodate mešalno mizo.

Če imate televizor, s katerim ste zadovoljni, prihranite denar in kupite set-top box. Razen če je tehnologija samega zaslona zaostala (tj. Če dobivate 720p namesto polne HD ali 4K), ni razloga, da kupite nov pametni televizor, ker ne delajo ničesar z običajno televizijo in set-top boxom.

Na koncu vidimo, da imajo pametni televizorji več kot samo set-top box, da nekateri od njih, kot je Roku TV, ponujajo časovnik za spanje. Kaj je to, kar lahko sprašujete o časovniku za spanje? Sleep timer bo ustavil vse aplikacije, da se nadaljujejo po določenem časovnem obdobju, s čimer boste preprečili prenašanje podatkov med spanjem. Če ste obtičali z drakonsko kapico s podatki in ste nagnjeni k zaspanosti pred televizorjem, je ta časovnik za spanje morda ravno to, kar potrebujete.

Torej. Kako se vrniti v jedro zadeve: Smart TV ali pretakanje STB? Ni enega samega odgovora … zato bomo rekli »odvisno«.

V primeru opremljanja dnevne sobe, je nedvomno, da bodo ob pametnem televizorji ali iptv box napravi, pomembno vlogo, vse bolj odigrali tudi pametni zvočniki.  Šele, ko imamo v svojih prostorih urejen tako pametni video kot pametni audio, lahko govorimo o celovitem pametnem tv sistemu.

Oznake: IPTV box vs smart TV