Kako narediti kremo za obraz iz naravnih sestavin?

kako narediti kremo za obrazNaša koža je mejni organ, kar pomeni, da deluje kot posrednik med telesom in okoljem. Zaradi tega je izpostavljena mnogim škodljivim vplivom iz okolja, poleg tega pa na kožo na obrazu nanašamo še razne kreme, ki so polne umetnih kemikalij in konzervansovKako narediti kremo za obraz, ki ne bo vsebovala škodljivih snovi in bo prijazna za našo kožo?

Z uporabo naravnih sredstev, bomo koži pomagali zadihati, saj kot presnovni organ izloča in vsrkava škodljive snovi in jih posreduje naprej v ožilje.

Kako narediti kremo za obraz, ki ne bo vsebovala škodljivih kemikalij?

 

mandljevo olje

Za vsakodnevno nego obraza in celega telesa, si lahko sami pripravimo čudovito kremo, ki bo brez vsebnosti parabenov in škodljivih snovi. Potrebujemo resnično malo sestavin, ki so vse naravne in brez kemikalij.

 

Recept za izdelavo osnovne kreme:

 

V večjo posodo vlijemo prekuhano vodo in jo počasi ohladimo. Na vodno kopel postavimo drugo posodo in vanjo vlijemo pol skodelice hladno stiskanega olja.

 

Odločimo se lahko za olivno olje, konopljino, jojobino, madljevo, ali kakšno drugo, ki je stiskano po hladnem postopku.

 

 

Nato dodamo 2 dkg čebeljega voska in pustimo toliko časa na parni kopeli, da se olje segreje in vosek stopi. Posodo odstavimo in vsebino stepemo z električnim stepalnikom. Medtem počasi dodamo vodo, vendar ne pretiravajmo! Običajno zadostujeta dve ali tri žlice vode. (1)

naravna kozmetika

Vodo dodamo v kremo zato, da dobimo bolj svilnato strukturo izdelka, ki se bo zaradi tega bolje vpila v kožo. Kremo stepamo toliko časa, da se popolnoma ohladi.

 

Ohlajeno kremo damo v čisti lonček in ga trdno zapremo. Ker je doma narejena krema brez dodanih konzervansov, ni tako obstojna, kot krema kupljena v trgovini. Zaradi tega jo moramo porabiti v najmanj dveh mesecih in jo hraniti v hladilniku. (2)

 

Na podoben način lahko naredimo tudi svojo kremo proti gubam, masko za obraz, kremo za telo proti celulitu in tudi razne naravne pripravke za nego las, kot so geli za tuširanje ali domači šampon.