Kako brezplačno izvajati marketing spletne trgovine?

Vsi, ki se lotevamo podjetništva in smo v poslu, kjer je potrebna prodaja artiklov (in tudi marketing ter oglaševanje), zelo dobro vemo, da je na svetu ni brezplačne stvari, preko katere bi dejansko lahko svoj posel (še posebej, npr. prodajo preko spletne trgovine) povečali.

Vsi podjetniki zelo dobro vemo, da vse stvari na svetu stanejo in, da ima vse pravzaprav svojo ceno.

Kako brezplačno izvajati marketing spletne trgovine
Predavanje o marketingu spletne trgovine

Zato v začetku tega zapisa takoj povejmo, da izvajati marketing spletne trgovine na brezplačen način, pomeni sicer, da denarja za marketing naše trgovine res ne bomo dajali, a ne pomeni pa to, da za uspešen marketing (na neplačljiv način) ne bomo izvajali prav ničesar.

Nasprotno, kogar zanima brezplačna pot do marketinga njegove trgovine, bo namesto denarja, po spodnjem, za le to, potreboval čas.

Kako brezplačno izvajati marketing spletne trgovine?

Brezplačna pot do uspešne prodaje preko naše spletne trgovine ni za vsakogar.

Ker, prvič, zahteva čas, drugič pa, preko nje ne moremo prodajati sezonsko aktualnih artiklov, še posebej ne, če smo se za prodajo odločili v zadnjem hipu.

Preko poti v kateri predstavljamo priložnost za brezplačni spletni nastop preko interneta, spodaj, ne moremo npr. začeti prodajati božičnih okraskov v drugem tednu decembra. Ali sončnih krem sredi julija.

Za slednje (akcijske in sezonske produkte v naših spletnih trgovinah) je torej primerna pot prodaja in spletno oglaševanje čez Google ali Facebook.

A, ker želimo tukaj predstaviti kako brezplačno izvajati marketing spletne trgovine, si spodaj poglejte zelo enostaven (a delujoč postopek) – če seveda imate na voljo za vašo prodajo, dovolj časa:

.

  • Na svoji spletni strani odpremo blog
  • Ta bo služil za pisanje vsebin, preko katerih bomo pritegovali nove kupce na našo spletno stran
  • Analiziramo ključne besede, po katerih nas potencialni kupci in interesenti najdejo
  • Pripravimo vsebine za naše bralce
  • Z optimizacijo vsebin poskrbimo, da so le te, uvrščene visoko v iskalniku Google
  • Z vedno novimi vsebinami povečujemo promet spletnih obiskovalcev na našo stran
  • Z optimizacijo spletne trgovine izboljšujemo konverzijo obiskovalcev v nakupe (ali prijavljene na naše elektronske novice (preko katerih prav tako “občasno” prodajamo).

Priporočamo:

How to drive traffic to your online store?

Za vse, ki vas bolj podrobno zanima kako brezplačno izvajati marketing spletne trgovine, vas vabimo, da še naprej spremljate naš blog.