Miza za spalnico

Če smo povsem natančni, pravzaprav v spalnico, generalno gledano, miza za spalnico, ne sodi, a tu in tam se najde primer, ko nekdo potrebuje mizo v spalnici iz najrazličnejših razlogov.

Spodaj je prikazana miza za spalnico, za primer, ko v spalnici potrebujemo odlagalen dodaten prostor:

miza za spalnico

Takšne in podobne mize, primerne za spalnice, pridejo prav, predsvem, ko potrebujemo dodatna odlagalna miesta, zraven že obstoječih odlagalnih mest v spalnici, obenem pa iščemo odlagalne površine do katerih je mogoče dostopati hitro, odložene reči na mizi pa so tudi hitro opazne in vidne.

Podobne in še dodatne ter tudi povsem različne mize za spalnice, boste našli na povezavi pohištvo mizice , kjer so sicer mizne rešitve načeloma bolj predvidene za dnevne sobe v obliki ponudbe klubskih mizic, a je ravno med klubskimi mizicami mogoče najti številne ideje o tem katera miza za spalnico je za nekoga najbolj primerna.

Katera miza za spalnico je najbolj primerna?

Če že moramo imeti v spalnici dodatno mizo, je v odvisnosti od velikosti spalnice, verjetno najbolj primerna rešitev za mizico ta, da iščemo moderne klubske mizice. Kot smo omenili že zgoraj, so moderne klubske mizice načeloma predvidene v dnevne prostore, a jih zelo dosti opremljevalcev spalnic, vključi tudi med pohištvo za spalnico, razlog pa se skriva v tem, ker je mogoče moderne klubske mizice, zelo lepo kombinirati med seboj tudi z ostalim pohištvom po spalnici. 

Naj si gre za kombinacijo s posteljnim okvirjem v spalnici, za kombinacijo z garderobnimi omarami v spalnici ali pa za kombiniranje klubske mizice z nočnimi omaricami ob postelji.

Miza ob postelji oz. ob ležišču

Iz hotelskih sob in pogosto tudi apartmajskih naselij smo navajeni, da je miza v spalnem prostoru, postavljena tudi tik ob posteljni okvir, kar se izkaže za praktično v spalnicah, kjer je ob ležišču na voljo nekaj več prostora, hkrati pa imamo zvečer nemalokrat potrebo oz. željo po tem, da določene stvari opravimo tudi ponoči. Pa, četudi gre zgolj za kakšne manjše zapiske ali kaj podobnega. 

Iz vidika ustreznosti izbire primerne mize za spalnico, je treba gledati tudi ob nakupu primerne vzmetnice oz. ležišča. Če se namreč ponoči pogosto vstajamo (z namenom, da si v zvezek ali opomnik dodamo kakšne opombe), zagotovo ne bomo želeli, da vzmetnica in postelja pri tem škriplje ali, da imamo preveč mehko vzmetnico, ki ob tem, prebuja spečega partnerja. 

Tisti pisci, ki ponoči radi ustvarjajo svoja literarna dela (tudi blogerji), vam vedo povedati, da ni vseeno kakšna je vzmetnica v teh primerih, saj mora le ta biti čim tišja, pa tudi takšna, ki ne prenaša preveč vibracij na partnerja, ki mirno spi zraven. 

Za tovrstne primere, ko pogosto sedemo za mizo ob postelji, bo zato najbolj primerna tiha vzmetnica (iz namesto klasične šlarafije ali žepkastih vzmeti), poliuretanske pene, še bolj prav pa bo prišlo ležišče iz spominske pene. Ki se ob pogostem spreminjanju spalnega položaja oz, pogostem vstajanju iz postelje, usloči le v delu neposrednega stika telesa z ležiščem. In tako spečega partnerja sploh ne moti.

Čeprav ima večina ljudi predsodek, da ležišča s spominsko peno, stanejo preveč denarja, se lahko na povezavi, prepričate, da temu, v današnjem času, ko je mogoče nakupovati praktično iz celega sveta, že dolgo ni več tako. Ena izmed najbolj poznanih  slovenskih hiš, ki je uspela pridobiti dobavitelja za cenovno izjemno ugodne vzmetnice s spominsko peno, je slovenskim kupcem, že dlje časa poznana in prepričani smo, da podjetje na povezavi, poznate tudi sami.

Tipska miza za spalnico ali miza po naročilu?

Če je naša spalnica nevsakdanjih oblik, v katero niti ne sodi standardno pohištvo za spalnico, je potrebno vedeti, da je v tem primeru, najboljša rešitev za opremljanje spalnice, kar izbor pohištva za spalnico po meri. V tem primeru pa je lahko tudi miza za spalnico izdelana povsem po naročilu. Najlažje pa boste do takšne mize prišli, če prebrskate med ponudniki, ki izdelujejo spalnice po meri. Eden takšnih, je npr. spalnice.eu.

Krasne ideje za dodatne odlagalne površine in mize v spalnicah, si lahko ogledate tudi na spodnjem videu:

Pogosto je miza za spalnico mišljena tudi kot kavna mizica, kjer jo sicer, če je postavljena v dnevno sobo, dejansko uporabljamo za postrežbo kave, v spalnici pa je praviloma bolj namenjena temu, da nanjo odložimo dnevno časopisje, očala za branje, nočno budilko in druge pripomočke, ki jih sicer pogosto odlagamo tudi na nočne omarice v spalnici.

Ker pa ima mnogo sodobnih spalnic posteljne okvirje zasnovane tako, da sploh ne vključujejo nočnih omaric, je logično, da bo v teh primerih, miza za spalnico, prišla še najbolj prav.