Miza za spalnico

Če smo povsem natančni, pravzaprav v spalnico, generalno gledano, miza za spalnico, ne sodi, a tu in tam se najde primer, ko nekdo potrebuje mizo v spalnici iz najrazličnejših razlogov.

Spodaj je prikazana miza za spalnico, za primer, ko v spalnici potrebujemo odlagalen dodaten prostor:

miza za spalnico

Takšne in podobne mize, primerne za spalnice, pridejo prav, predsvem, ko potrebujemo dodatna odlagalna miesta, zraven že obstoječih odlagalnih mest v spalnici, obenem pa iščemo odlagalne površine do katerih je mogoče dostopati hitro, odložene reči na mizi pa so tudi hitro opazne in vidne.

Podobne in še dodatne ter tudi povsem različne mize za spalnice, boste našli na povezavi pohištvo mizice , kjer so sicer mizne rešitve načeloma bolj predvidene za dnevne sobe v obliki ponudbe klubskih mizic, a je ravno med klubskimi mizicami mogoče najti številne ideje o tem katera miza za spalnico je za nekoga najbolj primerna.

Katera miza za spalnico je najbolj primerna?

Če že moramo imeti v spalnici dodatno mizo, je v odvisnosti od velikosti spalnice, verjetno najbolj primerna rešitev za mizico ta, da iščemo moderne klubske mizice. Kot smo omenili že zgoraj, so moderne klubske mizice načeloma predvidene v dnevne prostore, a jih zelo dosti opremljevalcev spalnic, vključi tudi med pohištvo za spalnico, razlog pa se skriva v tem, ker je mogoče moderne klubske mizice, zelo lepo kombinirati med seboj tudi z ostalim pohištvom po spalnici. 

Naj si gre za kombinacijo s posteljnim okvirjem v spalnici, za kombinacijo z garderobnimi omarami v spalnici ali pa za kombiniranje klubske mizice z nočnimi omaricami ob postelji.

Tipska miza za spalnico ali miza po naročilu?

Če je naša spalnica nevsakdanjih oblik, v katero niti ne sodi standardno pohištvo za spalnico, je potrebno vedeti, da je v tem primeru, najboljša rešitev za opremljanje spalnice, kar izbor pohištva za spalnico po meri. V tem primeru pa je lahko tudi miza za spalnico izdelana povsem po naročilu. Najlažje pa boste do takšne mize prišli, če prebrskate med ponudniki, ki izdelujejo spalnice po meri. Eden takšnih, je npr. spalnice.eu.

Krasne ideje za dodatne odlagalne površine in mize v spalnicah, si lahko ogledate tudi na spodnjem videu:

Pogosto je miza za spalnico mišljena tudi kot kavna mizica, kjer jo sicer, če je postavljena v dnevno sobo, dejansko uporabljamo za postrežbo kave, v spalnici pa je praviloma bolj namenjena temu, da nanjo odložimo dnevno časopisje, očala za branje, nočno budilko in druge pripomočke, ki jih sicer pogosto odlagamo tudi na nočne omarice v spalnici.

Ker pa ima mnogo sodobnih spalnic posteljne okvirje zasnovane tako, da sploh ne vključujejo nočnih omaric, je logično, da bo v teh primerih, miza za spalnico, prišla še najbolj prav.