Ideje za opremljanje dnevne sobe

Dnevna soba velja danes, ne samo za prostor, druženja in zabave ter družinskega večernega, skupnega počitka in prostor za gledanje televizije, temveč tudi prostor, ki ga želimo opremiti lepo in estetsko, hkrati pa želimo, da je dnevna soba tudi praktična iz najrazličnejših razlogov. Nekateri se za opremljanje dnevne sobe odločijo zaradi umestitve dodatnega pohištva vanjo, drugi zaradi prenove, tretji iščejo prostor za svoje dodatne, garderobne omare, spet drugi potrebujejo dodaten, popoldanski delovni kotiček.

Osnovni elementi, ki sodijo v opremljanje dnevne sobe so tv regal, sedežna garnitura ter omarice za dnevno sobo. K temu pa, odvisno od finančnih zmožnosti in želja, lahko dodamo še klubske mizice in ostalo pohištvo za dnevne sobe (nizke komodice, dodatni enosedi, tabureji, višji regali za odlaganje cd-jev, ipd…)

V kolikor vas zanima še več informacij za opremljanje dnevne sobe, vam predlagamo, da spremljate slovenske pohištvene ponudnike, ki ponujajo hkrati poceni pohištvo za dnevne sobe, hkrati pa tudi nasvete za celovito ureditev dnevne sobe, ideje za ureditev dnevne sobe pa lahko najdete tudi na nekaterih najbolj znanih, tujih spletnih mestih (1, 2,3)

opremljanje dnevne sobeZa vse, ki vas zanima notranja ureditev dnevne sobe, je seveda med najpomembnejšimi vprašanji tudi kako uskladiti barve v dnevni sobi. Odlične ideje za pleskanje dnevne sobe boste ujeli, če boste med seboj kombinirali barve sten, ki jih sicer uporabljate tudi na stenah ostalih prostorov (ki so z dnevno sobo povezani), če pa iščete moderno opremljeno dnevno sobo, pa naj bodo barve sten v dnevni sobi nekoliko bolj kontrastne in žive.

Rdeča barva spodbuja apetit in energijo, modra izraža resnost in poslovnost, z zeleno barvo boste izrazili svojo pripadnost naravi, s svetlimi pastelnimi barvami, pa boste v dnevnem prostoru več poudarka dali pohištvu kot dnevni sobi, sami.

Opremljanje dnevne soba vam naj bo v užitek, nikar pa pri urejanju ne pozabite na drobne malenkosti, dekor dnevne sobe, svetila in seveda talno podlago.