Ideje za opremljanje dnevne sobe s pravim, delovnim kotičkom, pisarniškim stolom in mizo

Dnevna soba velja danes, ne samo za prostor, druženja in zabave ter družinskega večernega, skupnega počitka in prostor za gledanje televizije, temveč tudi prostor, ki ga želimo opremiti lepo in estetsko, hkrati pa želimo, da je dnevna soba tudi praktična iz najrazličnejših razlogov. Nekateri se za opremljanje dnevne sobe odločijo zaradi umestitve dodatnega pohištva vanjo, drugi zaradi prenove, tretji iščejo prostor za svoje dodatne, garderobne omare, spet drugi potrebujejo dodaten, popoldanski delovni kotiček.

Osnovni elementi, ki sodijo v opremljanje dnevne sobe so tv regal, sedežna garnitura ter omarice za dnevno sobo. K temu pa, odvisno od finančnih zmožnosti in želja, lahko dodamo še klubske mizice in ostalo pohištvo za dnevne sobe (nizke komodice, dodatni enosedi, tabureji, višji regali za odlaganje cd-jev, ipd…)

Ko v dnevni sobi potrebujemo delovni kotiček, pisarniški stol in mizico za popoldansko delo

Nemalo primerov opremljanja dnevnih sob, se dotika tudi situacij, ko je v dnevnih prostorih potrebno urediti začasen ali stalen, manjši kotiček za popoldansko delo, saj nas ni malo, ki si iz svojih služb, na “željo” šefov ali zaradi lastnih ambicij, moramo delo iz službe, prinašati tudi domov.

Tisti, ki delajo od doma, pa si tudi želijo opremiti dnevno sobo z dodatnim kotičkom zato, da imajo pri roki računalnik in dostop do informacij ter svojega posla, v primerih, ko morajo neko službeno zadevo urediti, tudi v popoldanskem času. Ko je sicer družina zbrana v dnevnih sobah in prostorih skupnega druženja.

Ko se pojavi potreba po opremi delovnega kotička v dnevni sobi, je najbrž najbolj primerno tak kotiček poiskati resnično v kotu dnevne sobe. Saj s tem ne motimo ostalega prostora v dnevni sobi, vendar je vseeno modro, da smo pozorni, da iam tak kotiček, dovolj delovne svetlobe, sicer pa ne pozabimo, da moramo do delovnega kotička v dnevni sobi, pripeljati dovolj električne ter ponekod tudi omrežne povezave (v stanovanjih, kjer brezžični signal ne zadošča).

Kakšen pisarniški stol in mizo izbrati v delovnem kotičku?

Pisarniški stol v dnevni sobi naj bo tak, na koleščkih, precepisarniški stol dnevna sobaj gibljiv in fleksibilen, saj je delo v dnevni sobi, sigurno bistveno bolj fleksibilno, kot delo za pisalno mizo npr. v pisarni. Nobene potrebe ni, da za to, občasno delo za računalnikom, v delovnem kotičku, iščemo ekstra drage pisalne stole, bolj se osredotočimo na to, da stol in miza estetsko in stilsko sodita k ostalemu pohištvu v dnevno sobo. Saj delovni kotiček predstavlja le občasno rešitev za hitra pisarniška in službena opravila. Zato ni nobene pšotrebe, da za ureditev dnevne sobe s pisarniškim kotičkom, odštejemo veliko denarja (razen v primerih, ko se z delovnim kotičkom v dnevni sobi, želite pokazati svojim gostom). 

Zelo poceni in široko ponudbo stolov za dnevne sobe (in tudi pisarne) boste našli na spletni strani pohištvo123, ki že vrsto let velja med slovenskimi kupci pisarniškega pohištva, za enega izmed cenovno najbolj ugodnih ponudnikov konferenčnih stolov, pravih pisarniških stolov z naslonjali in brez, direktorskih stolov in tudi stolov za otroške sobe in drugo. Njihova ponudba pisalnih stolov, se nahaja na povezavi.

V kolikor vas zanima še več informacij za opremljanje dnevne sobe, vam predlagamo, da spremljate slovenske pohištvene ponudnike, ki ponujajo hkrati poceni pohištvo za dnevne sobe, hkrati pa tudi nasvete za celovito ureditev dnevne sobe, ideje za ureditev dnevne sobe pa lahko najdete tudi na nekaterih najbolj znanih, tujih spletnih mestih (1, 2,3)

opremljanje dnevne sobeZa vse, ki vas zanima notranja ureditev dnevne sobe, je seveda med najpomembnejšimi vprašanji tudi kako uskladiti barve v dnevni sobi. Odlične ideje za pleskanje dnevne sobe boste ujeli, če boste med seboj kombinirali barve sten, ki jih sicer uporabljate tudi na stenah ostalih prostorov (ki so z dnevno sobo povezani), če pa iščete moderno opremljeno dnevno sobo, pa naj bodo barve sten v dnevni sobi nekoliko bolj kontrastne in žive.

Rdeča barva spodbuja apetit in energijo, modra izraža resnost in poslovnost, z zeleno barvo boste izrazili svojo pripadnost naravi, s svetlimi pastelnimi barvami, pa boste v dnevnem prostoru več poudarka dali pohištvu kot dnevni sobi, sami.

Opremljanje dnevne soba vam naj bo v užitek, nikar pa pri urejanju ne pozabite na drobne malenkosti, dekor dnevne sobe, svetila in seveda talno podlago.