Ureditev okolice pred hišo

Spodaj smo objavili nasvete za vse, ki vas zanima ureditev okolice pred hišo.

Nekateri vrtnarji ne samo gledajo na svoj vrt kot vir užitka in lepote, ampak so se prav tako naučili postati strokovnjaki za oblikovanje krajine. Na primer, sčasoma so se naučili, kako dodati globino in višino v videz svojega vrta in se naučili trikov, ki so potrebni, da bi okolici svoje hiše, dodali specifičen in unikaten pečat. Skratka, kako zasnovati svoj vrt pred hišo, zanima tako ljudi v soseščini, kot vse mimoidoče, ko ima nekdo lepo urejeno okolico pred hišo.

Ureditev okolice pred hišo

ureditev okolice pred hišo

Tisto kar se naučijo ti, ki urejajo okolico pred hišo je, da so stvari najlepše, če ostanejo preproste; oblike, teksture, listje in barve v naravnem izgledu uravnotežijo velikost rastlin in ustvarjajo naraven poudarek.

Na primer, vrtnarji, ki imajo znanje krajine, uporabljajo druge elemente oblikovanja, da dodajajo zanimanje za vrt pred hišo, vključno z vgradnjo zidov, stolpcev in cvetličnih izrezkov.

Več: urejanje zunanje okolice hiše

Urejanje okolice hiš in dvorišč

Sami poskušajte poskrbeti za ravnovesje. Eden lahko ustvari vrt, ki ima formalno ravnovesje, to je, ko je ena stran pokrajine skoraj zrcalna slika druge strani. Ali pa lahko ustvarite vrt, ki ima neformalno ravnotežje, ko je vsaka stran pokrajine podobna po velikosti in teži, vendar ni povsem enaka.

okolica pred hišo

Če želite dodati poudarek na vrtu, lahko vrtnar vzame lonec poln barvitih letnic in jih položi na obeh straneh glavnega vhoda v dom, da opozori na vhodna vrata. Okrasno drevo jelahko uporabljeno za zaslon ali zmehčanje togega videza vogala ali arhitekturne funkcije.

Da bi ustvarili vrt, ki izraža znanjeo zasnovi krajine, uporabite vzorec, ključne in naglasne rastline, da dosežete videz, po katerem so takšni vrtovi pred hišami tudi znani.

Rastline vzorcev so del večje pokrajine, vendar naj se izstopajo. Te rastline delujejo v oblikovanju zaradi svoje edinstvene oblike, listja ali barve in pomagajo pridobiti pozornost za del hiše, kot so vhodna vrata ali kot primarne kontaktne točke.

Preberite tudi: Dopolnitev okolice hiše z nadstreškom

okolica hiše

Ključne rastline se uporabljajo za mehčanje ali prikaz arhitekturnih značilnosti nepremičnine, kot so npr ograje, ali za zmehčanje vizualnega prehoda med hišo in premoženjem in omogočajo, da se prilega celotni pokrajini.

Rastline običajno posadimo same ali v skupinah treh, kot takšne pa zagotavljajo sezonske lepote v različnih obdobjih leta.

Stopnjevanje je način, da vrtnarji kažejo postopen prehod iz enega dela pokrajine v drugega. To dosežemo s kratkimi, fino teksturiranimi rastlinami v sprednji vrsti, srednjimi teksturiranimi rastlinami v središču in višjimi ali velikimi listnatimi rastlinami z bolj grobo teksturo v zadnji vrsti (1).

Lestvica je tudi pomemben element urejanja krajine. Gre za razmerje ali razmerje med velikostmi določenih elementov v pokrajini. Torej, veliki domovi bi morali imeti večje pomanjšane krajine kot manjše hiše.  Zgodovinski domovi dobro delujejo z višjimi grmičevji in ključnimi rastlinami, ki ustrezajo obsegu hiše.

Lestvica pomaga doseči vizualni prehod med travnikom, grmičevjem in drevesa na nepremičnine in dom.

Poskusite uporabiti te koncepte, ko boste še naprej posodabljali svoj vrt in počakajte na ugodne pripombe s vtisi sosedov (2, 3)

Oznake besedil: Ureditev okolice pred hišo