Kaj povezuje indoor paintball in laser tag?

Ste že kdaj slišali za indoor paintball ali laser tag? Vas zanima več o vsaki igri? Ali pa se mogoče pojavlja vprašanje, kje je možno te dve igri igrati? Si želite poskusiti nekaj novega ali pa morda praznovati rojstni dan, dekliščino, fantovščino ali pa zgolj iti na dober team building? Potem vas vabimo, da preberete spodnji članek.

Indoor paintball v notranji areni

Indoor paintball je prevedeno notranji paintball, saj poteka le v notranji areni, ki se nahaja na Kranjčevi ulici 20 v Ljubljani (klub Cvetličarna). Indoor paintball pa se razlikuje od klasičnega paintballa po tem, da tukaj ni umazanije in drsenja tal, kar bi povzročile kroglice ob zadetku. Tukaj se namreč uporablja G-balls, posebne penaste kroglice, ki so mehke in ne spuščajo nobenih madežev. Super, kajne? Indoor paintball se seveda prilagodi glede na starost udeležencev, je pa primeren že za otroke od 7 let dalje. Pogosto je izbira tudi na rojstnem dnevu. Za indoor paintball potrebujete tudi zaščitno opremo, in sicer jersey (posebna zaščitna obleka), maska za na obraz, indoor paintball marker ter penaste kroglice (50 cal). Prednost igre v notranji areni je tudi ta, da vas slabo vreme ne bo zmotilo in bo vaš dogodek lahko potekal nemoteno. Indoor paintball pa poleg rojstnega dne lahko izberete tudi na team buildingu, fantovščini ali dekliščini.

Laser tag na zunanjem poligonu ali v notranji areni

Laser tag je najmodernejša adrenalinska igra, kjer se uporablja laserske žarke, ki niso boleči. Zadet si, ko ti senzor, ki ga imaš na glavi, začne utripati. Igra je znana tudi po tem, da se laserske markerje (replike pušk) lahko nastavlja na različne načine, kar lahko igro še dodatno popestri. Pomembno pa je, da ob ciljanju ohranjaš medsebojno razdaljo vsaj en meter ter da si ves čas na poligonu in ga ne zapuščaš, dokler ne izgubiš vseh življenj. Oprema je sledeča: senzor, ki si ga vsak nadene na glavo, laserski marker, kontrolna točka, prva pomoč, kjer pridobiš nazaj življenja ter granate, s katerimi lahko malo ponagajaš in otežiš igro nasprotnikom. Kot ste lahko razbrali z naslova, lahko laser tag igrate na notranjem poligonu ali pa na zunanjem, izbira je povsem vaša. Vsak poligon vam zagotovo ponuja nepozabno doživetje s prijatelji ali družino. Termin si lahko zagotovite tako, da greste na našo spletno stran, kjer imate razpored še možnih terminov in si ga rezervirate. Priporočamo pa vam, da pridete nekaj minut pred vašim terminom, da ne bi prihajalo do zamud z začetkom igre.

Primerjava indoor paintballa in laser taga

Obe igri sta pogosta izbira naših gostov, vsaka ima namreč svoje prednosti, ki ste si jih lahko prebrali. Indoor paintball poteka le v notranji areni, medtem ko lahko laser tag poteka tako v notranji kot zunanji areni. Obe igri sta primerni že za otroke od 7 let dalje ter tudi odrasle. Igri se razlikujeta v tem, da se pri laser tagu izstreljuje le laserske žarke, pri indoor paintballu pa mehke kroglice, ki jim rečemo G-balls. Torej skupno obema je tudi to, da ne pride do umazanije. Obe igri sta neboleči, kar pomeni, da sta primerni tudi za tiste, ki se morebitnega zadetka s kroglico bojite (npr. pri klasičnem paintballu).  Na rojstnem dnevu sta  igri pogosti, na ostalih dogodkih, kot na primer na fantovščini, team buildingu in pa dekliščini pa je laser tag pogostejša izbira. Seveda sta igri taktični in vas napolnita z adrenalinom, pri obeh se boste natekli in skrivali za ovirami, ciljali nasprotnike in seveda poskušali pripeljati vašo skupino do zmage.

V zgornjem članku smo vam malce bolj poglobljeno predstavili indoor paintball, ki poteka v notranji areni, nato laser tag, ki se ga lahko igra tako v notranji kot zunanji areni, na koncu pa smo obe igri še primerjali.