Laser tag je odlična izbira za praznovanje rojstnega dne

Bliža se poletje in s tem tudi več praznovanj rojstnih dni, zlasti na prostem. Vas zanima nekaj inovativnega? Nekaj, kjer vaš otrok ne bo igral igric pred zasloni, temveč bo pri igri zunaj na svežem zraku ter še aktiven zraven? Ste že slišali za laser tag? Potem je čas, da si preberete spodnji članek in izvedeli boste, zakaj se splača rojstni dan praznovati pri Paintball Ljubljana!

Zakaj je laser tag tako popularen?

Laser tag je pravzaprav adrenalinski šport oziroma igra, kjer je pomemben skupinski duh, da se pride do cilja – zmaga. Vsak igralec je opremljen z repliko puške, ki pa ne izstreljuje kroglic, temveč infrardeče žarke. Ko si zadet, senzor spusti poseben zvok. Vsak posameznik namreč na glavi nosi poseben trak, ki sprejema signale puške, zato je tudi pomembno, da nasprotnika ciljaš v trak na glavi. Poudariti moramo, da je v ospredju res natančnost in spretnost. Te elektronske replike pušk lahko naš animator tudi programira, kjer izbira domet žarkov, količino streliva in podobne zadeve, da igro prilagodi vsaki starostni skupni posebej. Laser tag je tako primeren že za najmlajše, in sicer od 7 let naprej, seveda pa je pogosta izbira tudi starejših otrok in celo odraslih. Poleg tega se laser tag lahko igra tako na zunanjem, kot tudi notranjem poligonu.

Kako izgleda praznovanje rojstnega dne?

Praznovanje rojstnega dne izgleda tako, da pridete nekaj minut pred začetkom termina, kjer vas sprejme naša ekipa. Nato vam predstavi poligon, opremo, ki jo boste potrebovali ter vas seznani s pravili igre, ki ste jo izbrali. Na rojstnem dnevu lahko izbirate med igrami kot so: laser tag, paintball, indoor paintball ter nerf. Za najmlajše se pogosto izbere nerf igro, ki je primerna že od 6 let naprej in je zelo priljubljena. Gre za igro, kjer otroci izstreljujejo mehke puščice, s posebnimi nerf puškami ali pištolami. Poligon je zanimiv, saj je poln ovir in prirejen prav za nerf bitko. Otroci se pri nerfu naučijo tudi dodajanja puščic, ko jim prvotnih zmanjka, poleg tega pa lahko preizkusijo različne replike pušk, ki vam jih nudimo.  Pri malo starejših pa so zelo pogoste izbire laser tag, paintball in v notranji areni indoor paintball. Laser tag smo vam natančno opisali zgoraj, paintball pa je prav tako zelo zanimiva igra, ki se jo igra na zunanjem poligonu. Vsak igralec dobi posebne markerje (puške) in kroglice, ki jih vstavi v marker. Posebnost paintballa je ta, da ob zadetku kroglica spusti barvo, tako da dobro veš, kdaj si zadet. V primeru, da si zadet moraš nemudoma zapustiti poligon dokler se dotična igra ne dokonča. Za paintball seveda potrebuješ posebno opremo, kot je zaščitna maska za na obraz, kombinezon, da te barva kroglic ne umaže ter marker. V notranji areni pa se namesto paintballa igra indoor paintball, ki je alternativa navadnemu paintballu, le da so tukaj mehke kroglice iz pene in nekoliko drugačen marker. Indoor paintball pa se igra le v notranji areni.

Izbrati laser tag za rojstni dan ali ne?

Kot ste si že zgoraj prebrali, je laser tag zelo zanimiva igra in tudi zelo priljubljena izbira naših gostov. Pri laser tagu so zgolj in samo prednosti, kot na primer to, da ni kroglic, ni umazanije ob izstrelku kroglice; je sodobna tehnologija (laserski žarki); igra se ga lahko tako zunaj kot tudi notri; primeren že od sedmega leta dalje; spodbuja skupinski duh in spretnost; ni drsenja tal; puške se lahko programira in nastavlja različne funkcije, da se igro prilagodi vsaki starostni skupini. O vseh prednostih bi lahko še in še naštevali, ampak te raje povabimo, da prideš, povabiš svoje prijatelje ter rojstni dan praznuješ z nami.

V zgornjem članku smo vam opisali, zakaj je laser tag dobra izbira za praznovanje rojstnega dne vašega otroka. Upamo, da nas obiščete!