Katere slovenske delnice kupiti v letu 2018?

katere slovenske delnice kupiti 2018Kdor se ukvarja z nakupom delnic, seveda želi vedeti katere slovenske delnice kupiti 2018. Finančni strokovnjaki so za leto 2018 napovedali, da se najbolj splača kupovati delnice Petrola, Krke in  Zavarovalnice Triglav. Visoko povpraševanje je tudi po delnicah  cinkarne Celje, luke Koper in Pozavarovalnice Sava.

 

 

Delnice vodilnih slovenskih podjetij, so v primerjavi s tujimi podjetji, poceni in hkrati dobra in zanimiva naložbena priložnost. Vendar so slovenski vlagatelji izredno previdni in ves čas sprašujejo, kdaj je pravi čas za nakup delnic slovenskih podjetij. Vsekakor je čas sedaj, saj je gospodarska rast v Sloveniji dobra. Strokovnjaki napovedujejo, da se bo vrednost delnic slovenskih podjetij v desetih letih podvojila.

 

Katere slovenske delnice kupiti 2018?

 

delnice

Na ljubljanski borzi je v začetku meseca julija 2018, največje povpraševanje po delnicah Krke. Zanimiva so tudi vlaganja v Triglav sklade, kjer lahko izbirate med vlaganjem v tuja ali domača podjetja. Triglav Nepremičnine, sredstva vlaga v delnice podjetij iz nepremičninskega sektorja. 

Vlagatelji, ki se odločijo investirati svoj denar v Triglav Nepremičnine, imajo možnost, da svoje premoženje oplemenitijo v sektorjih, ki se jim glede na globalne trende obeta visok potencial za rast.

 

Naložbena strategija Triglav skladov deluje tako, da so sredstva razpršena na globalnem trgu večjih nepremičnin, ki se nahajajo v različnih regijah.

 

Možna so tudi vlaganja v sektorje z manjšimi vložki. Nepremičnine vsekakor predstavljajo velik globalni naložbeni razred in nudi pozitivne učinke razpršitve premoženja. Podjetja, ki se ukvarjajo z nepremičninami, ponujajo tudi nadpovprečno visoke dividende.

Kaj je sklad Triglav Nepremičnine in kako deluje?

 

delnice triglav skladi

Sklad Triglav Nepremičnine, se uvršča med sektorske delniške sklade. Njegov osnovni cilj, je doseganje dolgoročne rasti vrednosti enote premoženja.

 

 

Naložbe so ciljno usmerjene v nepremičninske sklade in v delnice podjetij, ki se ukvarjajo ali upravljajo nepremičnine. (a)

 

Finančni strokovnjaki, sklad Triglav Nepremičnine, uvrščajo med visoko tvegane vzajemne sklade, saj so dejavniki tveganja povezani s splošnimi gospodarskimi in tržnimi razmerami na kapitalskem trgu in s tveganji v sektorju nepremičnin. (b)