Katera igra je boljša – indoor paintball ali laser tag?

Ste že kdaj slišali za Paintball Ljubljana? Kaj pa za igri, kot sta laser tag in indoor paintball? Se morda zanimate za praznovanje fantovščine ali rojstnega dne pri nas? V spodnjem članku smo vam podrobneje predstavili obe igri, torej laser tag in indoor paintball, da bo vaša odločitev, katero igro izbrati, še lažja. Prijetno branje.

Indoor paintball

Indoor paintball ali notranji paintball je, kot se lahko razbere že iz imena, paintball, ki se ga igra v naši notranji areni. Če ste kdaj že igrali klasični paintball, ki se ga po navadi igra na zunanjem poligonu, se ta razlikuje glede nekaterih stvari. Pri indoor paintball-u imamo posebne kroglice, ki so iz pene. Prednost teh kroglic je, da so mehke, torej ne povzročajo bolečin, poleg tega pa tudi ne puščajo barve ob zadetku. Indoor paintball se torej igra v notranji areni, ki pa je manjša od zunanjega poligona, vendar to še ne pomeni, da je igra manj kvalitetna. Prav tako vam zabave ne bo manjkalo, primerno pa je tudi za slabše vreme, ki vas v notranjosti ne bo oviralo. Indoor paintball prilagodimo glede na različne starosti, tako poznamo: indoor paintball za otroke (od 7. leta starosti dalje), indoor paintball za najstnike (od 12. leta starosti dalje) ter indoor paintball za odrasle (od 15. leta starosti dalje).

Laser tag

Laser tag je ena izmed najnovejših iger, saj se pri igranju uporablja najnovejšo tehnologijo, ki je tako otrokom kot tudi odraslim zelo zanimiva. Pri laser tag-u namreč uporabljamo laserske žarke, torej je zelo pomembna natančnost pri ciljanju. Tukaj torej ni strahu pred zadetkom ali morebitno umazanostjo z barvo. Zelo pomembni pa sta natančnost in hitrost. Vsak na glavi nosi poseben senzor, kamor s taggerjem tudi ciljaš. Ko je nekdo zadet, senzor začne utripati. »Življenja« lahko ponovno pridobiš ob pomoči posebne škatle, ki ji rečemo »prva pomoč«. Pri igri laser tag zmaga tista ekipa, ki prva osvoji laser tag zastavico (na sredini poligona) in jo obdrži zase za 5 minut. Takrat je igre konec. Laser tag se lahko igra tako na zunanjem poligonu, kot tudi v notranji areni. Poleg tega organiziramo laser tag za otroke (od 7. leta starosti dalje), laser tag za najstnike (od 12. leta starosti dalje) ter laser tag za odrasle (od 16. leta starosti dalje).

Prednosti obeh iger

Obe igri sta zelo zanimivi in ju pogosto izberejo za praznovanja otroških rojstnih dni. Pri laser tag-u lahko izbirate, ali boste igrali na zunanjem poligonu ali pa v notranji areni, vendar bodite pozorni, ker se lokaciji razlikujeta. Notranja arena se nahaja tam, kjer je klub Cvetličarna, torej na Kranjčevi ulici 20, zunanji poligon pa se nahaja ob Ižanski cesti, blizu izvoza iz avtoceste. Indoor paintball pa lahko igrate le v notranji areni. Obe igri sta neboleči, saj so pri laser tag-u zgolj žarki, pri indoor paintball-u pa mehke kroglice (G-balls). Obe igri sta primerni za vse starosti, torej od že 7. leta dalje, seveda pa se vsaki starostni skupini igra prilagodi. Poleg rojstnih dni, pa lahko igri izbirate tudi na team buildingu ali fantovščini oziroma dekliščini. Torej pri obeh igrah je pomembna hitrost, natančnost, seveda pa je glavno, kar šteje, sodelovanje in zabava. Igrata se v dveh, kar se da enakovrednih ekipah, ki ju ločimo z rutkami različnih barv. Obe igri sta izvrstni, težko rečemo, da je katera boljša, je pa odvisno od tega, kakšni so vaši interesi.

 

 

V zgornjem članku smo vam predstavili igri indoor paintball ter laser tag, kjer ste si lahko prebrali malo več o vsaki igri in da bo vaša odločitev, katero igro izbrati, lažja. Upamo, da nas obiščete. V primeru kakršnih koli vprašanj, pa nam lahko pišete.